Stof tapet til væggene: alt hvad du behøver for en varm og lidt vintage interiør

Citron tekstil tapet i neoklassisk stue

Citron tekstil tapet i neoklassisk stue

Udsmykning af væggene i værelserne blev tapet kun et par dusin år siden, selv om de selv syntes meget tidligere end traditionelle papiranaloger. I dag er sådanne tapeter blevet en obligatorisk komponent i en spektakulær, elegant og luksuriøs bolig.

 • Egenskaber af stof tapet
 • arter
 • Fordele og ulemper 
 • Hvordan limes: et par tips
Laconic og simpelt linned tapet

Laconic og simpelt linned tapet

Egenskaber af stof tapet

Ingen anden type tapet vil give rummet så meget komfort og varme som tekstil, og tusindvis af mennesker rundt om i verden bruger denne slags dekorative vægbeklædning i deres hjem og lejligheder. Der er en logisk forklaring på dette.

Billedet af fugle og crimson farve accenter gør det klassiske miljø levende og varmt

Billedet af fugle og crimson farve accenter gør det klassiske miljø levende og varmt

Tekstil tapet er en arv af de engang populære kongelige draperier, chic tæppe, gourmet baldakiner De tsaristiske er møbleret og møbelbetrækningen af ​​væggene i hemmelige boudoarer. Og alligevel i Renæssance gange de begyndte at blive betragtet som et af de vigtigste tegn på luksus og rigdom. derfor dekorere væggene i soveværelserne, stuer og balsaler ved hjælp af fløjl og brokade kunne kun råd til adel, adel og konger.

Men på det tidspunkt blev sådanne produkter kun skabt for hånd af talentfulde håndværkere, der brugte de dyreste og sjældne materialer. Samtidig fremstilles tekstilbaggrund af specialteknologi på en industriel måde, så de er blevet mere tilgængelige for offentligheden.

Effektiv løsning til vægindretning i soveværelset i stil med shebbie-chic

Effektiv løsning til vægindretning i soveværelset i stil med shebbie-chic

Interessant! Det hyppigste mønster på tekstiler er billedet af liljer. Det er et symbol på at tilhøre den kongelige familie.

Moderne stue design

Moderne stue design

Derfor, som i konger og kongers tid, betragtes tekstilbaggrund som en uundværlig del af et spektakulært og imponerende interiør.

Vigtigt! De har ikke kun æstetisk skønhed, men garanterer også fremragende lyd og varmeisolering. Dette gøres muligt af materialets struktur.

arter

Fabric tapet - to-lags. Da bundlaget er et papir eller et uvævet substrat og den øverste tråd, formalet i den krævede farve og limet sammen, eller faste dele af vævet. Afhængigt af hvad bundlaget består af, er stof tapet opdelt i to typer:

 • på papirbasis: miljøvenlig, "åndbar" til en overkommelig pris. Deres ulempe er deres manglende evne til at modstå fugtighed;
 • på et ikke-vævede basis, hvilket giver det øverste stof grundlag høj styrke, holdbarhed og fast volumen.
Fed eclecticism i indretningen af ​​stuen

Fed eclecticism i indretningen af ​​stuen

1
Baggrund med non-woven base

Baggrund med non-woven base

Desuden er tekstilbaggrunden også afhængig af typen af ​​øvre materiale opdelt i typer:

Baggrundstype beskrivelse
hør  De er baseret på papir med linnedtråde.
jute Baggrund af jute tråd kan skjule ujævnheder på væggen, mens det ser godt ud i et værelse med rustik eller naturlig stil.
silke Fremragende variant af indretning. De brænder ikke ud under direkte sollys og er mest holdbare.
Jacquard Grundlaget er akryl. Et sådant tapet bliver ikke vådt fra den påførte lim, skal du ikke rive og ikke glide af væggen.
Bomuldsstof tapet Almindelig og ofte uden et billede. Den mest overkommelige type.
velour Tapet med fløjl mønstre og tapestry mønstre.
"Japansk græs" Know-how. Disse er de mest originale og dyre malerier, der er fremstillet af glasfiber og salvie seler.
følte De kommer fra naturlig filt og fra billige analoger, såsom mikrofiber, polyester og propylen. De er mest fugtighedsbestandige, så de kan bruges til at indsætte vægge i køkkener og endda i badeværelser.
Kombination af filt og velour tapeter

Kombination af filt og velour tapeter

Tekstil tapet i den østlige stue

Tekstil tapet i den østlige stue

Stilfuldt jute tapet

Stilfuldt jute tapet

Der er også sømløse stof tapet, der giver dig mulighed for at dekorere væggene uden en enkelt ledd. De adskiller sig ved, at de under produktionen også behandles med Teflon-imprægnering, hvilket forbedrer de fugtfaste egenskaber.

Fordele og ulemper

Tekstil tapet er den bedste slags kvalitets vægbeklædning. Deres uovertruffen skønhed og design er altid værdsat, men deres præstationsegenskaber anses også for vigtige:

 1. universalitet af ansøgningen. På grund af den rige farve og variation af tekstur af det øverste lag, kan stof tapet bruges i indvendige soveværelser, kontorer, stuer, ved udsmykning af lokaler i private huse, i museer og offentlige institutioner;
 2. økologisk renlighed
 3. modstand mod eksterne faktorer: fugt, ultraviolet osv.
 4. bevarelse af et behageligt mikroklima i rummet
 5. levetid for service - 10-15 år.
Deltag i flere arter

Kombination af flere typer

Men den største fordel ved stof tapet er skønhed og luksus, samt en bred vifte af modeller.

Til noten! Den eneste ulempe ved dette materiale er deres skrøbelighed og modtagelighed for skade. De kan ikke prale af gode antistatiske egenskaber, så tekstil tapet er et sted for ophobning af støv og snavs, hvilket er svært at slippe af med.

Silke wallpapers til et hyggeligt soveværelse

Silke wallpapers til et hyggeligt soveværelse

Vær opmærksom! Næsten alle typer tekstil tapet er ikke vandtætte og er ikke designet til våd rengøring. Kun tør forarbejdning med en blød klud eller meget pæn rengøring vakuum.

En interessant mulighed for et barn

En interessant mulighed for et barn

Hvordan limes: et par tips

Teknologien til at dekorere indvendige vægge ved hjælp af stof tapet afhænger af deres type, fordi det bestemmer præcis hvilket klæbemiddel der skal vælges: for papir substrat en type lim er beregnet, og for ikke-vævede - helt anderledes.

Til noten! Til overfladen, som vil blive anvendt på sådan tapet, fremsætter også nogle krav, herunder dets tørhed og renhed.

Jacquard tapet supplerer den klassiske stil

Jacquard tapet supplerer den klassiske stil

Tip! selv proces af limning Sådan materiale begynder med opskæring af tapetstrimlerne, men ikke med en kniv, som med traditionelle rullematerialer, men udelukkende med saks.

Hvis tapetet har en papirbase, skal det smøres med forberedt lim. Hvis det ikke er vævet, skal limet påføres ikke på tapetet, men direkte til væggen. Stripes af tapet lim samlingen til fælles, meget omhyggeligt, forsøger at sikre, at overskydende lim ikke falder på deres forside.

1