Bamboegordijnen op de deuropening: 80 harmonieuze ideeën van ecostijl in het interieur

Bamboegordijnen op deuren en ramen

Bamboegordijnen op deuren en ramen

bamboe blinds op de deuropening waar onze moeders en grootmoeders zo van hielden, terug in de mode! Maar vandaag is het verre van de saaie gordijnen met palmbomen die de gangen en keukens van veel Sovjet-appartementen versieren, maar stijlvol en ecologisch. gordijnen, die dankzij hun natuurlijke uiterlijk en rustig geruis het huis vullen met vredige energie, een atmosfeer van vrede en harmonie creëren. Het gebruik van natuurlijke materialen in de behuizing is altijd een prioriteit, dus in plaats van heldere, maar gezichtloze plastic en synthetische stoffen is het de voorkeur om de voorkeur te geven aan eenvoudig, maar exotische bamboe, bezit een eigen karakter. Gordijnen gemaakt van bamboe zullen een prachtige aanvulling zijn op het interieur, vullen het met luchtstromen en positieve energie, zullen helpen om de ruimte effectief te verdelen, ter vervanging van de standaard binnendeuren, die vaak een nuttig gebied opeten. En onder de vele opties is het eenvoudig om gordijnen te kiezen voor elke smaak, geschikt voor een specifiek ontwerp van de kamer.

inhoud:

 • De eeuwenoude tradities
 • Voordelen van bamboegordijnen
 • tekortkomingen
 • Soorten bamboegordijnen voor deuropeningen
 • Bevestigingsfuncties
 • Bamboegordijnen in het interieur
Bamboegordijnen op de deuren naar de binnenplaats

Bamboegordijnen op de deuren naar de binnenplaats

Horizontale bamboe gordijnen in het interieur van de slaapkamer

Horizontale bamboe gordijnen in het interieur van de slaapkamer

Bamboegordijnen in het interieur van de eetkamer

Bamboegordijnen in het interieur van de eetkamer

De eeuwenoude tradities

Bamboe en allerlei huishoudelijke artikelen die daaruit zijn gemaakt, hebben de bewoners van de Aziatische regio sinds de oudheid gebruikt. Dit materiaal werd van oudsher beschouwd als een uitstekende geleider van Qi-energie. Gordijnen van bamboe sierden daarom altijd de woningen van gewone mensen, edelen en geestelijken, en creëerden een sfeer van harmonie en rust in elke kamer. Licht ritselende gordijnen geserveerd in kwaliteit van partities, bescherming tegen de zon en buitenlandse opvattingen, terwijl de ruimte niet overrompelt en het vrije verkeer van energie niet hinderde.

Raad: in Aziatische landen is bamboe een symbool van welzijn, verbetering van de kwaliteit van het leven, goede gezondheid, vervulling van verlangens.

Toen de hele wereld overspoeld werd met mode voor alle Aziaten, vonden bamboeproducten al snel hun fans in het Westen, vooral onder aanhangers van liefhebbers van etnische stijl en exotische mensen. bamboe gordijnen op de deuropening Allen die droomden van het Oosten begonnen op te hangen, terwijl ze in het licht de draden van de legende van die landen hoorde ruisen.

Bamboegordijnen op de deuren en ramen in het Aziatische interieur

Bamboegordijnen op de deuren en ramen in het Aziatische interieur

Tegenwoordig kunnen bamboegordijnen een aantal taken aan:

 • Scheiding van een enkele ruimte in verschillende zones, waardoor een voorwaardelijke, maar zichtbare grens tussen aangrenzende kamers ontstaat.
 • Ruimtebesparing door de afwezigheid van een klapdeur, waarvan de doek het gebruik van de hele ruimte van de ruimte beperkt. Dit is vooral belangrijk in kleine appartementen, waar elke centimeter belangrijk is.
 • Visuele uitbreiding van de ruimte, als de kleur van de gordijnen en wanden samenvalt.
 • Het creëren van een comfortabele sfeer van privacy.
 • Vrije luchtcirculatie.
 • Mogelijkheid om de lichtstroom aan te passen.
 • Spectaculaire inrichting van de kamer en de deuropening van bijna elke vorm.

Raad: gordijnen van bamboe geven niet alleen de aangrenzende kamers een compleet en origineel uiterlijk, maar laten het ook toe creëer afzonderlijke functionele gebieden zonder duidelijke en strikte grenzen.

Afzondering in de badkamer van een landhuis in de oosterse stijl met toegang tot de binnenplaats

Afzondering in de badkamer van een landhuis in de oosterse stijl met toegang tot de binnenplaats

Voordelen van bamboegordijnen

Bamboe gordijnen op de deuropening kunnen worden gekocht in bijna elke gespecialiseerde winkel, er zijn zoveel ontwerpopties dat het accessoire gemakkelijk kan passen, niet alleen in Aziatische of etnische interieurs, maar ook past in een verscheidenheid van moderne en gemengde stijlen.

Deurpanelen gemaakt van bamboe hebben verschillende voordelen:

 • Natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid, die het gebruik van een dergelijk decor mogelijk maakt slaapkamers, kinderen, keukens en anderen.
 • Duurzaamheid - de levensduur van bamboegordijnen is bijna onbeperkt, als de kamer droog genoeg is.
 • Weerstand tegen vocht - als u regelmatig de kamer ventileert waarin het bamboegordijn hangt, is de verhoogde luchtvochtigheid niet slecht. Zo'n accessoire kan zelfs worden opgehangen de toegangsdeur van een landhuis of een huisje.
Bamboe gordijnen zien er winstgevend uit in het interieur van de kast op de Franse deuren

Bamboe gordijnen zien er winstgevend uit in het interieur van de kast op de Franse deuren

 • Hygiëne - bamboe heeft antibacteriële eigenschappen, accumuleert niet op zijn oppervlakte bacteriën, schimmels en gietvorm.
 • Antistatisch - bamboe verzamelt geen statische elektriciteit en dempt zelfs de fluctuaties van elektromagnetische golven. Op het oppervlak blijft bijna geen stof hangen en zijn er geen sporen van verontreiniging achtergebleven.
 • Hypoallergeniciteit - bamboe veroorzaakt zeer zelden allergische reacties, waardoor het een unieke tropische plant is die inwoners van noordelijke landen vrijelijk thuis kunnen gebruiken.
 • Eenvoudig schoon te maken - het is voldoende om het oppervlak van de gordijnen af ​​te vegen met een droge borstel of een vochtige spons, met behulp van zachte reinigingsmiddelen.
 • Weerstand tegen UV-stralen, waardoor bamboe niet vervaagt met de tijd, zonder zijn oorspronkelijke kleur te verliezen, zelfs bij constante blootstelling aan zonlicht.
Bestand tegen burn-out maakt het gebruik van bamboe gordijnen in het interieur van huizen in de buurt van de zee mogelijk

Bestand tegen burn-out maakt het gebruik van bamboe gordijnen in het interieur van huizen in de buurt van de zee mogelijk

 • Eenvoudig te bouwen - gordijnen zijn geschikt voor alle deuropeningen, zelfs op een breekbaar frame of van GKL. De uitzondering is breed en lang gerolde structuren, die een fatsoenlijk gewicht hebben en worden niet aanbevolen voor te grote deuropeningen.
 • Eenvoudige installatie - hang een bamboe gordijn kan zelfs een persoon die geen speciaal gereedschap en ervaring heeft.
 • De mogelijkheid om uit een verscheidenheid aan kleuren te kiezen, geschikt voor een bepaald ontwerpbesluit. Elk bamboe-element heeft zijn eigen unieke schaduw en patroon, zodat de gordijnen geen extra vlekken nodig hebben.
 • Democratische kosten. Je kunt heel bescheiden besteden, als je bamboe-gordijnen op de deur koopt, biedt een online winkel met gespecialiseerde producten opties vanaf 400 roebel en hoger, afhankelijk van het ontwerp en ontwerp.
Bamboe gordijnen zien er goed uit in elk interieur

Bamboe gordijnen zien er goed uit in elk interieur

tekortkomingen

Nadelen van bamboegordijnen op de deuropening zijn erg klein, maar ze moeten in overweging worden genomen bij het kopen van dit accessoire, door het in een bepaalde kamer te plaatsen:

 • Bamboe heeft een vezelachtige structuur die perfect alle geuren absorbeert en opslaat, dus in keukens moeten dergelijke gordijnen alleen worden opgehangen als er goede ventilatie is.
 • Bamboegordijn kan niet dienen als warmte- en geluidsisolatie, dus hang het niet op de rand van de slaapkamer en een andere kamer, als u wilt ontsnappen aan vreemde geluiden.
 • Het installeren van een bamboegordijn is niet nodig zonder de noodzaak van deuropeningen in privékamers (slaapkamer, studie, badkamer, toilet), omdat ze niet het juiste niveau van isolatie bieden.
 • Beperkt ontwerp kan een probleem zijn bij het kiezen van de juiste gordijnen voor een bepaald interieur.
Bamboegordijnen hebben beperkte ontwerpmogelijkheden, dus ze moeten verstandig worden gebruikt

Bamboegordijnen hebben beperkte ontwerpmogelijkheden, dus ze moeten verstandig worden gebruikt

Bamboegordijnen op de deuropening: types

Bamboe gordijnen op de deuropening, waarvan foto's worden aangetrokken door hun laconieke ontwerp en Aziatische minimalisme, kunnen ondanks het gebruik van hetzelfde materiaal aanzienlijk van elkaar verschillen. Het belangrijkste verschil tussen alle bestaande typen van dergelijke gordijnen is de opstelling van de hoofdelementen, die verticaal of horizontaal kunnen zijn. Op hun beurt is elk van de typen verdeeld in verschillende afzonderlijke typen.

Verticale bamboe gordijnen passen in het klassieke ontwerp

Verticale bamboe gordijnen passen in het klassieke ontwerp

Verticale gordijnen gemaakt van bamboe

Verticale bamboegordijnen op de deuropening zijn er in twee soorten:

1
 1. Vietnamese.
 2. blind.

Elke draad van Vietnamese gordijnen is gemaakt van korte bamboebuizen van kleine diameter, gespannen op een vislijn of draad. Tussen elkaar zijn de draadelementen verbonden door middel van miniatuur haken of knopen, die de noodzakelijke lengte vormen. De verzamelde draden zijn bevestigd aan de basisstang, die in de deuropening wordt geïnstalleerd, het onderste gedeelte van het gordijn is helemaal niet bevestigd, waardoor de constructie zo licht, mobiel en mobiel mogelijk is. Het waren zulke Vietnamese gordijnen die 25-30 jaar geleden erg populair waren, maar vandaag is de mode opnieuw bij hen teruggekeerd.

Oosterse motieven in het ontwerp van Vietnamese gordijnen gemaakt van bamboe

Oosterse motieven in het ontwerp van Vietnamese gordijnen gemaakt van bamboe

Vietnamese bamboe gordijnen zien er goed uit in verschillende interieurs, gedecoreerd als in etnische, en moderne stijlen. Ze zijn geschikt voor deuropeningen en bogen in appartementen decoreren, restaurants en bars, creatieve workshops en hotelhallen. Het geritsel van bamboebuizen, dat elke keer als het doek rolt, klinkt, vult de ruimte met positieve energie, een authentieke sfeer van Aziatische rust.

Vietnamese verticale bamboe gordijnen op de deuropening beperken de bewegingsvrijheid rond het huis niet. Van elkaar kunnen ze verschillen in dikte van filamenten, hun dichtheid. Indien gewenst kan het gordijn aan de zijkanten of het midden worden bevestigd door middel van banden of lussen.

Vietnamese bamboegordijnen met een afbeelding

Vietnamese bamboegordijnen met een afbeelding

Wat het ontwerp betreft, kunnen er behalve standaardgarens, verzameld uit stukken bamboestengels, inzetstukken van verschillende kleuren zijn, die een patroon vormen, houten kralen, schalen, enz., Die zullen helpen om de interieurkenmerken te benadrukken.

Raad: met behulp van Vietnamese gordijnen kun je ontsnappen aan de hitte, omdat ze het zonlicht goed dempen en de luchtcirculatie bevorderen. Bovendien, het geluid dat de bamboebuizen tegen elkaar wrijven, weert vervelende insecten af.

Het tweede type is bamboe verticale jaloezieën, is veel zeldzamer en ziet er heel exotisch uit. Visueel zien dergelijke gordijnen er uit als gewone verticale jaloezieën, waarvan elke balk bestaat uit korte bamboeplaten van gelijke lengte. Deze jaloezieën worden geregeld door middel van koorden of kettingen, indien gewenst, kunt u een elektrische aandrijving installeren. Bamboe jaloezieën zijn zeer geschikt voor installatie op de deur balkon, terrassen. Met hun hulp kunt u aangrenzende kamers verdelen en de transparantie van de partitie aanpassen, afhankelijk van de situatie.

Raad: verticale bamboe gordijnen zijn zeer geschikt voor deuropeningen in verschillende maten en vormen.

Bamboe verticale jaloezieën zijn geschikt voor deuren met elke opening

Bamboe verticale jaloezieën zijn geschikt voor deuren met elke opening

Horizontale bamboe gordijnen

Horizontale bamboe gordijnen op de deuropening zijn solide matachtige schilderijen, maar veel flexibeler en lichter. De doek zelf bestaat uit een aantal dunne latten (latten) gemaakt van geperste bamboevezels, verbonden door draden van katoen, en in het onderste deel heeft een verzwaringsstaaf.

Raad: lamellen kunnen één of meerdere schakeringen zijn, die het originele ornament vormen, waardoor u de meest geschikte variant voor het interieurontwerp kunt kiezen.

Dergelijke gordijnen zijn verkrijgbaar in twee typen:

 • rolling - in het bovenste gedeelte wordt het doek bevestigd aan een ronde staaf, waarop het zo nodig vrij kan worden opgerold. Het bevestigen en opheffen van de gordijnen gebeurt via het systeem van koorden en lussen. Aan elke deuropening kan een bamboebroodje worden opgehangen, afhankelijk van de situatie, om de mate van opheffing van het blad aan te passen. Volledig gedraaid canvas valt niet in het oog, maakt de ruimte tussen de kamers vrij en creëert de illusie van een enkele ruimte, en in de opengevouwen vorm dient het gordijn als een perfecte stevige afscheiding.
Heldere rolgordijnen gemaakt van geverfde bamboe

Heldere rolgordijnen gemaakt van geverfde bamboe

 • Romeins - van rolluikontwerp is anders dat over de gehele lengte van het bamboedoek oogjes zijn aangebracht, waardoorheen koorden van het hefmechanisme worden gevoerd. Vouwend, zo'n gordijn vormt effectieve vouwen en geeft het interieur een originele uitstraling. Het is het beste om dergelijke bamboegordijnen op een hoge deuropening te plaatsen, zodat ze het gebruik van de doorgang niet belemmeren.
Romeinse gordijnen gemaakt van bamboe in gevouwen vorm

Romeinse gordijnen gemaakt van bamboe in gevouwen vorm

Raad: horizontale gordijnen gemaakt van bamboe zijn goed beschermd tegen fel licht, dus het wordt aanbevolen om geïnstalleerd te worden op balkons of terrassen. Met het hefmechanisme is het eenvoudig om het verlichtingsniveau aan te passen en het gordijn op de juiste hoogte te bevestigen.

Bamboegordijnen, die zich horizontaal uitstrekken, in plaats van de standaard deuren in het Japanse interieur

Bamboegordijnen, die zich horizontaal uitstrekken, in plaats van de standaard deuren in het Japanse interieur

Er zijn ook Japanse bamboe gordijnen, die zijn samengesteld uit bamboestrips van stof die zich horizontaal uitstrekken. Dergelijke gordijnen doen het goed partitioneren en vervangen de norm binnendeur, vooral in een wijde opening.

Een reeks horizontale bamboegordijnen binnen een buitenhuis

Een reeks horizontale bamboegordijnen binnen een buitenhuis

Bevestigingsfuncties

Installatie van gordijnen van bamboe wordt op twee manieren uitgevoerd:

 • Boven de deuropening - in dit geval wordt de staaf eenvoudig op de schroeven geschroefd vanaf de zijkant van een van de kamers. Zo kan het gordijn op elke hoogte worden opgehangen, visueel de afmetingen van de kamer veranderen of het noodzakelijke visuele effect creëren. Het gordijn zelf kan breder zijn dan de opening, waardoor de ruimte wat ruimer wordt. Een lang gordijn kan onder het plafond worden geïnstalleerd, er op bevestigd, een dergelijke beweging maakt de ruimte visueel hoger.
 • In de deuropening zelf - een soortgelijke methode is goed wanneer het nodig is om de constructie van een niet-standaard vorm, bijvoorbeeld gebogen, te versieren. In dit geval wordt de strook direct aan het binnenvlak van de opening aan de zijkanten of van boven bevestigd.

Raad: Houd bij het installeren van een rolgordijn uit bamboe rekening met de afstand van de deuropening tot het plafond. Het mag niet minder zijn dan 17 cm, anders zal wind het canvas op de as problematisch zijn.

Het bevestigen van gordijnen over de deuropening kan problematisch zijn in het geval van hoge plafonds

Het bevestigen van gordijnen over de deuropening kan problematisch zijn in het geval van hoge plafonds

Bamboegordijnen op de deuropening in het interieur

Schoonheid in eenvoud - deze uitspraak is het meest geschikt voor gordijnen gemaakt van bamboe. Maar ondanks hun laconieke ontwerp en voordelen is niet elk interieur geschikt voor een dergelijk decor. Bij het versieren van kamers met behulp van bamboe deur gordijnen, is het het beste om zich te concentreren op de volgende stijlen:

 • etnische - De motieven van Afrikaanse en Aziatische landen in bamboe gordijnen in interieurdesign op de deuren zullen perfect worden benadrukt. Een bijzonder succesvolle oplossing is het gebruik van bamboe in het ontwerp van andere delen van de kamer, bijvoorbeeld muren, raamopeningen, vloeren, enz.
 • Aanhangers van alle natuurlijke in het binnenland kunnen deuropeningen decoreren met bamboegordijnen, waarvan de kleur zo dicht mogelijk bij de schaduw van de vloer, het hoofdmeubilair en de textiel ligt. En zowel lichte als donkere varianten zien er even goed uit.
Bamboegordijnen in het interieur van de ecostijl: een harmonieuze combinatie met stenen wanddecoratie

Bamboegordijnen binnen in eco-stijl: een harmonieuze combinatie met stenen wanddecoratie

 • minimalisme - Rolgordijnen gemaakt van natuurlijke bamboe zijn perfect geschikt voor interieurs, gedecoreerd in zwart en wit, met een overvloed aan glas en metaal, en voegen daar warmte en gezelligheid aan toe. Dankzij het ingetogen ontwerp en de afwezigheid van onnodige details vullen dergelijke gordijnen de ascese en de striktheid van de situatie perfect aan.
 • Moderne stedelijke of gemengde stijlen benadrukken ook perfect de bamboegordijnen in de deuropeningen, want voor het maken van dergelijke interieurs is het bijzonder om decoratieve elementen te gebruiken die kenmerkend zijn voor verschillende landen.
bamboegordijnen op de deuropening: bamboegordijnen in de keuken in oosterse stijl

Bamboegordijnen in het interieur van de keuken in oosterse stijl

Raad: voor de het creëren van een harmonieus interieur van het appartement, samen met de deur gordijnen gemaakt van bamboe, is het aanbevolen om soortgelijke accessoires op de ramen, decoratieve matten, passend kleurenschema in de hele kamer.

Bamboegordijnen op de deuropening maken het mogelijk een unieke atmosfeer te creëren, gevuld met harmonie en comfort, die de verspreiding van positieve energie door het hele huis heen zal bevorderen. Maar daarnaast kunnen alle bewoners van de woning genieten van de unieke exotische kleur, die deel uitmaakt van de Aziatische filosofie.

1