Wit-paarse slaapkamer: geeft ontwerpers tips voor de harmonieuze combinatie van tinten

Klassieke slaapkamer in lavendelkleur

Klassieke slaapkamer in lavendelkleur

Het ontwerp van zo'n belangrijke ruimte als slaapkamer, is van groot belang. Het begint elke dag en eindigt daar. Hier rust een persoon, en alles wat hem omringt moet gevuld zijn met kalmte en troost. Natuurlijk is de stijl belangrijk slaapkamer ontwerp - het moet overeenstemmen met het concept van verzoening en ontspanning.

inhoud:

 • Helderheid om neutraliteit te veranderen
 • Waarom paars?
 • Psychologische betekenis
 • Schaduwselectie en combinatie
 • Ideeën voor ontwerp
 • Waar anders kan ik kleur toepassen: technieken
Lichte kleuren en veel licht - absolute zachtheid van het interieur

Lichte kleuren en veel licht - absolute zachtheid van het interieur

Helderheid om neutraliteit te veranderen

Nog niet zo lang geleden werd elke heldere kleur in het ontwerp van de slaapkamer, inclusief meubels, gezien als iets buitenaards. Kortom, ze gebruikten kalm, neutraal en voor veel mensen waren het gewoon saaie kleuren. Lichte muren, beddengoed uitzonderlijk sneeuwwit. Dit alles was zo standaard en typisch, dat verveelde zich snel.

Dientengevolge - een echte revolutie: de penetratie van helder violet. Dit werd de meest vooruitstrevende, zelfs provocatieve beslissing. En de tinten kunnen aanwezig zijn in wanddecoratie, textiel voor ramen, meubelstoffering, spreien, vellen, andere accessoires.

Belangrijk! Paarse kleur uitgebalanceerd met een meer vertrouwd wit. Dit zorgt voor een uitstekende harmonie en balans. Hoewel voor velen een vergelijkbare combinatie nogal bizar is.

Deze beslissing wordt voornamelijk gekozen door jongeren, zij die van experimenten houden en moedig naar hen toe gaan. Soms wordt een vergelijkbare optie door mensen van middelbare leeftijd beschouwd, maar meestal zijn het creatieve mensen die heel goed weten wat stijl is.

Het onopvallende spel met lavendel en pruimenbloemen creëert een sfeer van gezelligheid

Het onopvallende spel met lavendel en pruimenbloemen creëert een sfeer van gezelligheid

Het is onwaarschijnlijk dat het ontwerp in kwestie zal worden gerealiseerd door degenen die absoluut geen ervaring hebben met ontwerpen. Het zal moeilijk zijn om alles organisch te organiseren, en het resultaat zal op zijn zachtst gezegd onverwacht zijn. Als je dit alles in handen geeft van de ontwerper, zal het resultaat je zeker bevallen.

Waarom paars?

De kleur in kwestie is wit-violet combinatie nog steeds dominant, omdat wit eerder de rol van achtergrond speelt. Verkrijg de kleuren als resultaat van het mengen van de twee - blauw en rood in verschillende verhoudingen. De schaduwopties zijn echt onbegrensd.

Dit is erg handig voor het afwerken van de slaapkamer, en dat allemaal omdat de sfeer in de kamer kan variëren van donker, bijna zwart tot licht lila, wat moeilijk te onderscheiden is van roze. Als gevolg hiervan kan de slaapkamer brutaal mannelijk of zachtaardig zijn.

1

Dergelijke kansen zijn zeer gunstig bij het kiezen van meubels en accessoires. Je kunt één veel voorkomende schaduw opmerken, maar de stemming is anders.

Een andere reden waarom de paarse de voorkeur verdient, is een verscheidenheid aan kleuren:

 1. fuchsia.
 2. Plum.
 3. Lila - donker en licht.
 4. Lavendel.
 5. Aubergine.
 6. Orris.
 7. violetblauw.
 8. violetrood.

Ze zijn heel verschillend van aard en helpen de ruimte te vullen met de sfeer die de gastheer nodig heeft.

Als je het ontwerp van een slaapkamer met een speciale verantwoordelijkheid benadert, zal het resultaat niemand onverschillig laten

Als je het ontwerp van een slaapkamer met een speciale verantwoordelijkheid benadert, zal het resultaat niemand onverschillig laten

Belangrijk! Wit-paarse slaapkamer helpt de geaccumuleerde stress van de dag te overwinnen, kalmeert en past zich aan om ontspanning te voltooien.

Psychologische betekenis

Interfereer ook niet om de symboliek van kleur te begrijpen, voordat je het in je slaapkamer gebruikt. Dus, deze kleur wordt beschreven als:

 • Inspirerend.
 • Wise.
 • Aanmatigend.
 • Noble.
 • Creative.
 • Tot op zekere hoogte ruw.

Hij was altijd aanwezig in de klederdracht van koningen, priesters. Ook deze schaduw heeft de voorkeur van creatieve mensen. Er is bewijs dat hij de mannelijke en vrouwelijke principes in evenwicht brengt, ze tot één geheel maakt. Dat is de reden waarom de urgentie van kleur hoog is in de echtelijke slaapkamer, vooral onder jonggehuwden, die nog steeds "geperst" zijn aan elkaar.

dromen"по-королевски"

Droom "op een koninklijke manier"

Psychologen verklaren unaniem dat paars helpt bij het bestrijden van wanhoop, depressie, neuroses, maar is dit niet waar we allemaal vanaf willen voordat we gaan slapen, nadat we alle drukte van de afgelopen dag hebben afgewezen en rustig hebben uitgerust?

Belangrijk! Met betrekking tot kinderkamer, dan moet paars netjes worden gebruikt. Het is ook niet nodig om op deze manier een kamer te onderscheiden als de eigenaar lijdt aan alcoholisme, geestesziekte.

Schaduwselectie en combinatie

Als u paars kiest als een van de hoofdkleuren voor de slaapkamer, moet u de juiste tint kiezen. Als alles duidelijk is met wit en er is geen noodzaak om wijs te zijn, zal zijn metgezel hard moeten werken. Belangrijke factoren:

 1. De grootte van de kamer. Als er voldoende ruimte is, gebruik dan diepe, rijke tonen. voor kleine kamers dit is onaanvaardbaar, beter zacht, ingetogen. Als je dit verwaarloost en een felle kleur kiest, bijvoorbeeld fuchsia, dan zal de kamer oncomfortabel zijn vanwege het feit dat hij nog kleiner lijkt.
 2. Verlichting. Hoe lichter de kleur, hoe donkerder de kleuren kunnen worden gebruikt. En dit geldt voor zowel natuurlijke (van windows) en kunstmatige verlichting. Je kunt een interessante methode gebruiken: dichter bij het raam of bij de lichtbron om een ​​toon donkerder te maken, en hoe verder je er vandaan - de aansteker.
 3. De aard van de eigenaar. Zoals je je herinnert, beïnvloedt paars de psyche en moet je er voorzichtiger mee omgaan. Voor kwetsbare naturen is paars het meest - hij past zich aan aan het positieve, geeft energie. En voor zelfbewuste en krachtige opties is veel meer nodig.

Wat betreft de combinatie, nog steeds in onze variant zal wit de overhand hebben in kwantiteit. Maar het is onwaarschijnlijk dat hij de helderheid van paars kan doven.

Belangrijk! De combinatie die we hebben gekozen, wordt al als klassiek beschouwd. Eén toon - puur, neutraal - kan de diepte van de aangrenzende kleur benadrukken.

Ideeën voor ontwerp

Als wordt besloten om tonen van violet te gebruiken, kunt u verschillende originele opties kiezen:

 1. Lila wallpapers. Ze mogen niet eentonig zijn, zelfs veelkleurig of met een origineel reliëf, ornamenten zijn toegestaan. Op dit moment zijn ontwerpers vooral populair bij collecties met etnische motieven in lila schaduw.
 2. Gebruik op de tegenoverliggende muur spiegel oppervlakken. Het is dus mogelijk om het licht te sparen, de kamer uit te breiden, het luchtig te maken, licht.
 3. Fotobehang, uitgevoerd in het retrospectief van de doeltoon. Hier zijn zowel natuurlijke landschappen als abstracties toegestaan. Dus, het is beter om slechts één muur te versieren - het zal een echte "chip" van de kamer worden.
 4. Spel van contrasten binnen hetzelfde spectrum. Het ziet er heel origineel uit. En als je ze op één muur combineert, zal het snel en leuk zijn, de kamer zal onmiddellijk met positief vullen.

Waar anders kan ik kleur toepassen: basistechnieken

Van waar, hoe en in welk volume de violette kleur zal worden gebruikt, hangt de algehele indruk van de ruimte af. Overweeg de opties.

wanden

schilderij, plakken, gips in dit geval - complexe, riskante, dunne ontvangst. Om met succes een toon te kiezen, moet je de stemming in de kamer opvangen. Als deze methode wordt gekozen, kies dan lichte, zachte tonen. Ze mogen niet "verpletteren".

Laat je slapen in luchtige en lichte tinten paars

Laat je slapen in luchtige en lichte tinten paars

Tip! In de moderne ontwerpprojecten je ziet een donkere afwerking, maar het is meer een eerbetoon aan mode en stijl, in zo'n slaapkamer zal het niet comfortabel zijn. Natuurlijk, ongeacht de gekozen optie, is het niet nodig om het monochroom te maken, het is noodzakelijk om te verdunnen. We adviseren u om het precies wit te doen - zodat u meer licht binnen kunt brengen.

Wit meubilair maakt aanpassingen en geeft de kamer een speciale charme

Wit meubilair maakt aanpassingen en geeft de kamer een speciale charme

accent

Deze beslissing wordt als de meest geprefereerde beschouwd, omdat als iets niet in het eindresultaat past, het niet moeilijk zal zijn om te veranderen. Wat kan niet gezegd worden over geverfde of gelijmde muren. Ontvangst met accenten maakt het mogelijk om een ​​kamer te veranderen in een meer mysterieuze, afgelegen, intieme.

Dergelijke accenten kunnen zijn:

 1. Meubilair, het is stoffering. In dit geval moet de toon verzadigd zijn, er kan een heldere textuur zijn, ornamenten. Bovendien is het praktisch, omdat bijvoorbeeld aubergine of pruim soms langzamer vervuild zijn dan elke lichtere tint.
 2. Het bed, dat staat in het midden. Vooral helder ziet het eruit, als de muren in wit zijn gedecoreerd. Ze trekt zichzelf aan en legt als het ware uit waar deze kamer voor is bedoeld.
 3. Paneel aan de muur, en het kan bijna het hele oppervlak bezetten. Dat is waar, maar één, omdat de essentie van het accent, ongeacht het type, niet verandert.
 4. Kunst schilderij aan de muur of meubels.

wit

We hebben hem bewust niet te veel aandacht gegeven, omdat deze kleur gemakkelijk in de violette stijl past. De optimale oplossing is om te gebruiken meubels en deels wanddecoratie in deze kleur. Hoewel er variaties kunnen zijn in het meer dichte, contrasterende weefsel van de twee metgezellen.

conclusie

Velen geloven dat zo'n witte en paarse combinatie niet erg geschikt is voor een slaapkamer. Ze zien haar als koud, onvriendelijk. In feite wordt de hoofdrol hier gespeeld door tinten die de ruimte zowel echt aantrekkelijk als afstotelijk kunnen maken.

1