Kasten in de slaapkamer boven het bed: interieurgebruik, materialen en installatie

Modern interieur met donkere meubels aan het hoofdeinde van het bed

Modern interieur met donkere meubels aan het hoofdeinde van het bed

Kast in de slaapkamer - een noodzakelijk iets. Het is geweldig als het ook helpt om het gebruik van ruimte die nog niet eerder is gebruikt, te rationaliseren. Dit betreft de afspraak opslagsystemen boven het bed. Dit deel van de muur is grotendeels leeg of bezet met decoratieve elementen.

 • Om uit te rusten of niet?
 • Varianten van constructies
 • materialen
 • Nuttige tips
 • conclusie
Donkere gordijnen in de kleur van donker laminaat

Donkere gordijnen in de kleur van donker laminaat

Om uit te rusten of niet?

Een dergelijke vraag wordt precies gevraagd door degenen die denken, een kast hangen of planken boven het bed of niet. Er zijn argumenten voor zowel als tegen. voordelen:

 1. Er is nog een opslagsysteem, terwijl de nuttige ruimte op de vloer niet sluipt. Dit is vooral belangrijk als de slaapkamer is klein.
 2. Daarin kun je de meest noodzakelijke dingen toevoegen - iets dat altijd bij de hand moet zijn.
 3. Dit meubelelement is compact en daarom is de prijs laag.
 4. Het is niet moeilijk om een ​​kast boven het bed te monteren, maar het is erg belangrijk om dit te doen volgens de verwachte belasting.
 5. Al klaar ontwerp kan worden bijgewerkt, verbeterd.
Boogkluis boven het bed

Boogkluis boven het bed

Comfortabel en functioneel meubilair

Comfortabel, functioneel meubilair

Ingebouwde meubelverlichting aan het hoofd van het hoofd

Ingebouwde meubelverlichting aan het hoofd van het hoofd

Wat betreft de negatieve momenten zijn ook zij:

 1. Als u de kast of planken ten onrechte in de hoogte van de muur plaatst, kunnen verwondingen (kopschotten) niet worden vermeden.
 2. Als de bevestiging of overbelasting ontoereikend is, kan de structuur op de slaper vallen.

Belangrijk! Voordat je zo'n kast koopt, moet je proberen comfortabel te slapen als er iets boven hangt. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​vel papier op de bedoelde plaats voor meubels te bevestigen, die evenwijdig aan het bed zou zijn. Geschatte sensaties kunnen worden begrepen.

Stijlvolle donkere meubels

Stijlvolle donkere meubels

Meubels voor een klein appartement

Meubels voor een klein appartement

Bakstenen muur in het binnenland

Bakstenen muur in het binnenland

Varianten van constructies

Op basis van het ontwerp, de grootte van de slaapkamer en enkele andere factoren, is het noodzakelijk om een ​​of andere variant van het opslagsysteem hierboven te kiezen bed. Het hoeft geen standaard te zijn opknoping set. Handige variaties:

 • Hangende kast. Dit is de eenvoudigste optie, vergelijkbaar met die in de keuken. Gemonteerd gemakkelijk, te koop kunt u producten van verschillende materialen vinden. Het montageproces is op beugels, schroeven of haken gemonteerd. Negatieve aspecten van dergelijke modellen zijn niet erg betrouwbare stabiliteit en de afwezigheid van begrenzers, die kunnen leiden tot een daling van het ontwerp.
 • Modular. Deze optie is interessanter omdat het mogelijk is om de locatie naar eigen goeddunken te veranderen, terwijl aanpassingen aan het ontwerp van de ruimte worden gemaakt. Originele kasten zien eruit als trappen of cellen. Een set van een bepaald aantal onderdelen kan net boven het hoofdeinde of op de hele muur worden geplaatst, waaronder het bed staat.

 • Plank, plank. Dit zijn structuren met meerdere niveaus die alleen in grote slaapkamers mogen worden gebruikt. En er moet een voldoende plafondhoogte zijn. Omdat het rek grote afmetingen heeft, is het gewicht ook solide, dus de installatie-elementen moeten zeer serieus worden genomen.
 • Niches. Ze kunnen worden georganiseerd over een bed in een grote slaapkamer. Voor het rangschikken van nissen is het noodzakelijk om een ​​gipsplaatmuur te maken. Ze mogen niet worden overladen met zwaar gewicht. Dergelijke opslagsystemen zullen meer een decoratief element zijn.

materialen

Kasten boven het bed kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. U kunt kiezen uit verschillende:

 • Massief hout. Dergelijke ontwerpen zullen de optimale oplossing zijn, maar alleen als het ras niet zwaar is. Anders is een veilige bevestiging aan de muur een probleem. Slapen onder een dergelijk meubel zal gevaarlijk zijn. Hout is milieuvriendelijk en veilig. Bij het maken van houten meubilair worden hars en formaldehyde niet gebruikt.
 • Gelamineerde spaanplaat of gelamineerde spaanplaat - dit is het meest gebruikte materiaal voor meubelproductie vandaag. In de eenvoudigste vorm is dit een zaagsel dat op een bepaalde manier wordt ingedrukt. In dit geval worden lijmverbindingen gebruikt, die bij verhitting fenolen kunnen afgeven. Over het algemeen is de hoeveelheid van dergelijke emissies klein, maar als het mogelijk is om een ​​kast uit een ander materiaal te kiezen, is het beter om dat te doen.
Miniatuur bedlampjes

Miniatuur bedlampjes

Luxueuze klassieke kroonluchter in een modern interieur

Luxueuze klassieke kroonluchter in een modern interieur

Klassiek zwart en wit interieur

Klassiek zwart en wit interieur

 • MDF - dit is een duurzamere en duurzame analoge spaanplaat. De productie vindt plaats volgens een andere technologie. Dit is wat het mogelijk maakt om de meest gedurfde ontwerpfantasieën in het materiaal te belichamen.
 • Kunststof, glas, metaal. Niet-standaard opties, maar voor een moderne slaapkamer in een futuristische, minimalistische of hi-tech stijl - uitstekende optie. Kunststof en metalen kasten kunnen heel licht zijn. Tegelijkertijd is hun vorm origineel en het uiterlijk is spectaculair.
Gezellig interieur in mint kleur

Gezellig interieur in mint kleur

Let op! Glasmodellen moeten op bestelling worden gemaakt, omdat ze niet in meubelwinkels te vinden zijn. Bovendien kunnen ze alleen worden gebruikt als de eigenaren zich houden aan de ideale zuiverheid en volgorde, omdat het materiaal absoluut transparant is.

Minimalistische lichte meubels zonder handgrepen

Minimalistische lichte meubels zonder handgrepen

Houten balken aan het plafond in een licht klassiek interieur

Houten balken aan het plafond in een licht klassiek interieur

Interieur in Art Nouveau-stijl

Interieur in Art Nouveau-stijl

Nuttige tips

Wanneer u besluit om de ruimte boven het bed te gebruiken, is het de moeite waard om enkele deskundige tips over het installatieproces te leren en niet alleen. Onthoud enkele basisregels.

 1. Experiment. Het betekent dat je je fantasie niet mag beperken. Combineer het kleurengamma, locatie, gebruikte materialen, verschillend in vorm en grootte-elementen. Dit levert niet alleen een nieuwe opslagruimte op, maar zorgt ook voor een 'vleugje' frisheid in het interieur van de slaapkamer.
 2. Aandacht voor installatie. Het is al meer dan eens genoemd dat je voorzichtig moet zijn om een ​​kast op zo'n plek te hangen, omdat het gevaar voor een slapend persoon heel reëel is. U hoeft niet te besparen op de levering van bevestigingsmiddelen.
 3. Bepaal de plaatsing. Het kabinet moet ten eerste niet interfereren en ten tweede functioneel en gemakkelijk te bedienen zijn. Vooral is het nodig om aandacht te besteden aan de hoogte van de ophanging: een kop is niet het beste begin van de dag.
 4. Laden. U hoeft niet alles op te slaan wat u kunt. De belastingsnorm moet strikt worden nageleefd en niet op sterkte worden getest.
 5. Om het verlies van dingen uit te sluiten is set limiters - lage zijkanten aan de voorkant.

1

conclusie

De kast boven het bed is origineel en functioneel. Deze onbeveiligde plaats in veel huizen kan een goede uitweg zijn als er niet genoeg opslagsystemen zijn. Tegelijkertijd kunnen dergelijke meubels het uiterlijk van de kamer met succes aanvullen en opfrissen.

Een open garderobe in het interieur

Een open garderobe in het interieur

Contrast donker laminaat ziet er leuk uit met witte muren

Contrast donker laminaat ziet er effectief uit met witte muren

1