Interieur van de witgroene slaapkamer: geheimen van harmonieuze combinaties en decorkeuze

Lente tinten groen vernieuwen ongelooflijk de kamer

Lente tinten groen vernieuwen de kamer

Elke ontwerper zal bevestigen dat er niet meer dan drie kleuren tegelijk in het interieur moeten worden gespeeld, net als voor de slaapkamer. Dit is niet alleen een plek om te slapen en te rusten, maar ook voor vergaderingen van echtgenoten en geliefden, dus het is zo belangrijk om het voor beiden comfortabel te maken. Groene kleur wordt als rustgevend beschouwd, en wit neutraal dus versier de slaapkamer in deze tonen - een goede oplossing.

  • Perfecte combinatie
  • Keuze van concept
  • behang
  • Decor items
  • Juiste gordijnen
  • Hoe de juiste meubels te kiezen?
Harmonische combinatie van verschillende contrasterende tinten

Harmonische combinatie van verschillende contrasterende tinten

Perfecte combinatie

White kan als basis worden genomen, behang en meubilair kiezen, en groen zal het aanvullen als een gordijnen, beddengoed of tapijt. Wees niet bang om met tinten te spelen - kies pastelkleuren kalk, malachiet, olijf, emerald, pistache of de kleur van groene thee. Ze kunnen in kleine doses worden gecombineerd geel en bruin.

Muren en meubels moeten niet dezelfde kleur hebben en het is beter om niet veel opvallende kleuren te gebruiken die met elkaar concurreren, ze zijn alleen toegestaan ​​als kleine accessoires.

Tip! Voor een kamer op het noorden zijn de "groene appel" en pistache schaduw ideaal. Smaragd en naaldhout zijn meer geschikt voor grote slaapkamers met hoge plafonds.

Als je een donkerdere versie wilt, kun je de kleur van mos of olijf kiezen, die perfect gecombineerd is met mosterd. Dit ontwerp geeft een gevoel van bescherming en rust. Materialen geschikt voor natuurlijke, en linnen textiel. Vergeet de regel niet om warme tinten met koude te combineren.

Modern interieur van de slaapkamer van de ontwerper

Modern interieur van de slaapkamer van de ontwerper

Tip! dekbedden en gordijnen - een zeer belangrijk onderdeel van het interieur, en als er een gevoel van iets overbodigs is of juist ontbreekt, is het de moeite waard ze te vervangen.

Romantisch beeld van de kleine ruimte van een tiener

Romantische stijl van de kleine kamer van een tiener

Keuze van concept

Ontwerp zou een specifiek idee moeten hebben, dan zal de slaapkamer niet moeizaam werken en verveling veroorzaken. Er zijn verschillende populaire concepten in het ontwerp van de slaapkamer.

Ecostyle

De eerste associatie, die groen is, is de natuur, dus voor eco-stijl moet je de tinten gras en bladeren kiezen die worden gecombineerd met de bruine schors en de donkere kleur van de aarde. In het decor moeten plantmotieven aanwezig zijn, meubelen - van natuurlijke materialen, en vloeren is beter om te kiezen voor hout, dan zal alles bij elkaar zo harmonieus mogelijk bestaan.

Wilde dieren in je kamer

Wilde dieren in je kamer

tropisch

Het belangrijkste motief van de stijl "Tropen" is een combinatie van houtachtige en groene tinten, evenals het gebruik van stro, bamboe, takken van bomen en andere natuurlijke elementen. In zo'n slaapkamer kun je jezelf voelen als aan de kust van een exotisch eiland of in een schaduwrijke jungle.

1

Tot op de hoogte! We verwelkomen het gebruik van etnische motieven in decor, bijvoorbeeld houten beeldjes uit Azië, ongewone Afrikaanse maskers of accessoires in koloniale stijl.

Vivid White kap het is hier noodzakelijk omdat het trouwens onmogelijk is, evenals een palmboom in een badkuip, en niet noodzakelijkerwijs levend. De plant zal het laatste accent zijn van je kleine tropische paradijs.

Interieur in tropische stijl met dominante witte kleur

Interieur in tropische stijl met dominante witte kleur

ontspanning

Maak een plek van maximale ontspanning en help een combinatie van groene en witte muren, evenals seks en bruin meubilair. Het interieur moet zijn minimalistische: je kunt een paar groene planten toevoegen, miniatuur bubbling fontein en een mat voor meditatie.

Oosterse bankbiljetten in de opstelling van een kleine slaapkamer

Oosterse bankbiljetten in de opstelling van een kleine slaapkamer

Bloementuin

Voor jonge vrouwen en meisjes kun je een kamer maken die lijkt op een bloementuin, waar de groene kleur wordt gecombineerd met een zachtroze, lila, lavendel en andere pasteltinten. De nadruk moet worden gelegd op planten, plaats ze niet alleen op de vensterbanken, maar ook op de vloer en mogelijk zelfs op de muren

Stijlvolle kamer voor een tienermeisje

Stijlvolle kamer voor een tienermeisje

klassiek

Voor een vloer zullen de zilverachtige, marmeren of graniettinten ook naderen. Meubelen is beter om het klassieke te kiezen of in een vintage stijl. Om het niet te overdrijven, kunt u eenvoudige decorelementen zoals lege frames gebruiken. Vergeet het niet kleine schijnwerpers, wat zal helpen om de juiste verlichting te creëren.

Accentmeubel in"живом цвете"

Accentmeubel in "live" kleur

Aziatische stijl

Voor deze optie, een puur witte kleur en natuurlijke groene tinten, die kunnen worden verdund donkerhouten meubels of rotan. Als decorelementen kunt u ongebruikelijke oosterse accessoires, rieten matten, bloemen of palmen gebruiken. en hier moderne schilderijen of meubels zijn overbodig.

Exclusief vloertapijt zorgt voor een gevoel van gezelligheid

Exclusief vloertapijt zorgt voor een gevoel van gezelligheid

Hi-tech

Voor registratie in hi-tech stijl noodzakelijke elementen van glas en metaal, evenals ingebouwde technologie, bijvoorbeeld een flatscreen-breedbeeld-tv. Om het interieur te verslaan, zal het helpen kleine ronde salontafel van glas, staande lampen. Dientengevolge, zou de ruimte comfortabel en minimalistisch moeten kijken.

Strikte high-tech met warme kalkschaduwadditieven

Strikte high-tech met warme kalkschaduwadditieven

Fusie en eclecticisme

Stijl van eclecticisme - een mix van verschillende varianten. Hiermee kunt u een massieve klassieke kroonluchter, een ingebouwde tv, behang met ornament en gordijnen van pasteltinten combineren, gemaakt van eenvoudige natuurlijke materialen. De enige limiet is te heldere, verzadigde kleuren.

Een voldoende hoeveelheid groen zal de ruimte niet overbelasten

Een voldoende hoeveelheid groen zal de ruimte niet overbelasten

minimalisme

Als u van ruime, rustige en eenvoudige slaapkamers houdt, is het de moeite waard om te kiezen stijl van minimalisme of Scandinavisch. Gebruik hiervoor alleen gedempte tonen: wit, grijs, koffie, kaki, mint en als hoofdolijf of malachiet. Om de verveling enigszins te verdunnen, kunt u trivia-decor van heldere kleuren en gebruiken om ze af te sluiten met functionele zones.

Gemakkelijke en strikte versie van het ontwerp in de stijl van minimalisme

Gemakkelijke en strikte versie van het ontwerp in de stijl van minimalisme

Behang voor een lichtgroene slaapkamer

Steeds vaker geven mensen bij het inrichten van interieurs de voorkeur aan andere coatings, maar als je het bedrijf met smaak benadert, kun je een uitstekende combinatie van stijl en schoonheid bereiken. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om af te zien van gladde doeken, omdat het dan gemakkelijker is om de muren met verf te schilderen.

Tip! Het is beter om gestructureerde of reliëfvarianten te kiezen en als accenten te gebruiken muurschildering.

Verdun groen kan mariene achtergronden zijn

Verdun groen kan mariene achtergronden zijn

Als u een groene chique slaapkamer wilt toevoegen, kan een van de muren worden versierd met behang met een groot patroon - hierdoor wordt de ruimte visueel vergroot. In geen geval is het nodig om alle wanden met dergelijk behang te bedekken, het zal de slaapkamer overbelasten en het zal onmogelijk zijn om er gemakkelijk in te rusten.

Tot op de hoogte! Wall-papers kunnen een "hoogtepunt" van een slaapkamer worden als ze er een muur mee bedekken bed hoofd. Ze zijn alsof ze je meenemen naar het koele bos of naar de kusten van de tropische eilanden. Op zo'n plek zal de slaap aangenaam en ontspannend zijn.

Kalmerende wand decor met behang beeltenis van de ochtendbos

Kalmerende wand decor met behang beeltenis van de ochtendbos

Decor items

Correct geplaatste accenten spelen een belangrijke rol, omdat ze de ruimte onherkenbaar kunnen veranderen. Dergelijke decorobjecten kunnen zijn kussen, armaturen, dekens, souvenirs, schilderijen. Ze zouden in een kleine hoeveelheid moeten zijn en harmonieus moeten kijken naar de algemene stijl van de kamer. Levende bloemen of ongewoon paneel zal meningen aantrekken en de verbeelding wekken.

Het is belangrijk om de verlichting te onthouden. In de witgroene slaapkamer mag het licht niet te fel zijn, omdat de kamer zelf vrij licht is. Gebruik geen gele lampen, omdat deze de algehele indruk van het interieur vervormen.

Een beetje glans in de decoratieve details doet geen pijn

Een beetje glans in de decoratieve details doet geen pijn

Een beetje advies! Om een ​​witgroene slaapkamer te ontwerpen, gebruik geen glanzende oppervlakken en glanzende verf, het is beter om zachte materialen te kiezen met een complexe textuur, bijvoorbeeld stof of poreus. U moet ook de heldere en donkere kleuren in evenwicht brengen, ongeacht de hoofdkleur.

Een zacht palet van groen zal bijdragen aan het creëren van een gunstige atmosfeer in de kamer voor ontspanning

Een zacht groen palet helpt bij het creëren van een ontspannen sfeer in de kamer

Juiste gordijnen voor een witgroene slaapkamer

  • Als de slaapkamer aan de zonnige kant is en meestal voldoende natuurlijk licht heeft, is het beter om donkergroen te kiezen draperie, dat er een gelegenheid was om hen te trekken en te gaan liggen om te rusten gedurende de dag. Dit geldt ook voor die regio's in Rusland, waar witte nachten heersen in de zomer.
  • Als de kamer naar de noordkant gaat en het vaak of altijd koel aanvoelt, is het beter om gordijnen te kiezen dicht zwaar weefsel warme tinten.

Naar de notitie: het is toegestaan ​​om gordijnen te kiezen voor beddengoed of tapijt, het belangrijkste is dat ze niet samenvloeien met de muren, anders wordt de kamer te zwaar en "verplettert".

Witte gordijnen zijn een ideale keuze voor elke gelegenheid, maar ze zijn moeilijk te verzorgen, vooral omdat water vaak een onaangename geelheid aan de stof geeft. Gebruik geen rood met een combinatie van groen en wit, want dit veroorzaakt irritatie en "snijdt je ogen".

Ideale pasteltinten voor elke slaapkamer

Ideale pasteltinten voor elke slaapkamer

Hoe de juiste meubels te kiezen?

Naar de slaapkamer was een holistisch werk, en niet een reeks individuele elementen, je moet voor alle details zorgen, maar je moet met meubels beginnen. Het is het beste om een ​​natuurlijke boom te kiezen met zowel lichte als donkere kleuren. Natuurlijk is meubilair uit een solide reeks erg duur, dus u kunt een goedkopere, maar met natuurlijke gevels nemen.

  • In een kamer ingericht in de stijl van de Provence, zal er idealiter uitzien als een houtbed, wit geverfd. Als er geen gelegenheid is om vintage items te kopen, kunnen ze kunstmatig worden verouderd.

Soms wordt alle decoratie van de slaapkamer op meubels gehouden. U kunt een bed kiezen met een hoog hoofdeinde of overdekte, zacht op de grond zetten Ottomanen en een kinderstoel voor een damestoilet met een spiegel.

Natuurlijk, zorg voor uiterlijk, vergeet comfort niet. matrassen, kussens, dekens en het beddengoed moet comfortabel en zacht zijn van materialen die geen irritatie op de huid veroorzaken en niet worden afgevoerd tijdens de eerste wasbeurt.

1