Hoe de kast voor de slaapkamer kiezen?

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_06

Meestal is de slaapruimte beperkt, dus de eigenaren van elk huis proberen het te redden. Voor de slaapkamer is het raadzaam om een ​​kledingkast te kiezen. Dit meubilair heeft lange tijd een belangrijke plaats ingenomen in het interieur van moderne gebouwen. Het is onmisbaar voor appartementen en huizen. Dankzij een enorm assortiment worden de wensen van zelfs de meest veeleisende koper vervuld. In de kasten kunt u niet alleen kleding opslaan, maar ook schoenen, andere huishoudelijke artikelen en kleine huishoudelijke apparaten. Het is noodzakelijk om hun esthetische doel te overwegen. Ze zijn dus in staat om de buizen, de kolom, visueel te versmallen of de ruimte in de kamer uit te breiden.

inhoud

 • Hoe de juiste kiezen?
 • Bepaal de diepte van de kast
 • We kiezen een kledingkast in de slaapkamer

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_05

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_03

Hoe de juiste kiezen?

 1. De meest populaire zijn de ingebouwde kasten, die zich op de breedte van de hele kamer bevinden. Dankzij dit kunt u veel ruimte in de kamer besparen.
 2. Om de originele kast te krijgen die perfect in het interieur van de kamer past, zijn stijl benadrukt en de belangrijkste decoratie van de kamer wordt, moet u een bestelling plaatsen.
 3. Ingebouwde kasten zijn ook populair en rompen zijn nu zeer zeldzaam.
 4. Het belangrijkste kenmerk van elke kast is de schuifdeur. Dankzij hen kunt u veel ruimte besparen. En voor het model met zwaaiende kast is het noodzakelijk om bijna het hele gebied te gebruiken. Het grootste nadeel van het schuifdeursysteem is dat het zeer snel verslijt.

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_07

Er zijn twee soorten schuifsystemen. De meest gebruikelijke optie is het systeem waarbij de beweging wordt uitgevoerd door middel van rollen langs de geleidingsrails. Hierdoor is de deurbeweging verzekerd. Het volgende schuifsysteem betekent dat de rollen bovenaan worden geplaatst. De deuren lijken dus te zijn opgehangen en aan de onderkant zijn ze voorzien van speciale rollen. Moderne kopers kopen liever niet, maar bestellen kasten. De specialist voert metingen uit. De diepte moet echter onafhankelijk worden bepaald.

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_04

Bepaal de diepte van de kast

Om de diepte te bepalen, is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal factoren, namelijk:

 • het deursysteem is niet meer dan tien centimeter;
 • Door middel van verlichting is het mogelijk om onvoldoende verlichting te elimineren als dit nodig is;
 • Toegang tot de bovenste planken kan worden gedaan met laden;
 • meestal wordt de standaarddiepte beschouwd als niet meer dan zestig centimeter;
 • voor opslag in een kast met borden of boeken, is het het beste om glazen deuren te bestellen;
 • Om de ruimte in de kamer te vergroten, zijn spiegeldeuren geschikt.

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_02

1

kak_vybrat_shkaf_kupe_dlya_spalni_01

De juiste kast kiezen in de slaapkamer

Met behulp van de kleur van meubels, kunt u het algemene uiterlijk van de kamer veranderen. Vergeet niet dat je geen kasten met felle kleuren moet kiezen, het is het beste om de voorkeur te geven aan lichte tonen. Kies een kast met spiegeldeuren, onthoud dat ze visueel de ruimte vergroten en ook licht toevoegen. Om ruimte te besparen, zijn hoekkasten ideaal.

bron www.ekb.mebel.ru

1