Compactheid en attentheid: we creëren een interieurontwerp van een appartement van 38 vierkante meter. m

Kleine woonkamer in zachte kleuren

Kleine woonkamer in zachte kleuren

Het appartement heeft een oppervlakte van 38 vierkante meter. meter op het eerste gezicht lijkt niet erg ruim. echter moderne materialen, verschillende stijlen en creativiteit kan een klein ruimteparadijs creëren. Je moet elke meter zorgvuldig plannen, en let op zelfs kleine details.

 • Kamerindeling
 • Ontwerp project
 • zonering
 • Meubilair en textiel
Interieur in een moderne stijl

Interieur in een moderne stijl

Kamerindeling

voor indeling van een kamer appartement kies vaak voor de optie combinatie van keuken met woonkamer. Dit idee is aan populariteit gewonnen door de mogelijkheid om meer kamers te krijgen: u hoeft niet te kiezen tussen een woonkamer en een slaapkamer. Combinatie is een geweldige manier om beide te krijgen.

Letterlijk een paar jaar geleden kreeg de planning niet voldoende aandacht en ontwikkelden ontwikkelaars hetzelfde type appartementen met dezelfde lay-out van kamers en communicatie. Als gevolg hiervan moesten we onze gewoonten en behoeften aanpassen aan één enkel systeem. Tegenwoordig is planning de mogelijkheid om een ​​appartement "voor jezelf" te krijgen, omdat de plaatsing van elk meubelstuk altijd individueel is. Gemak en schoonheid - concepten te subjectief, dat ze genegeerd zouden kunnen worden.

Voorbeeld van ongewone zonering van de ruimte

Voorbeeld van ongewone zonering van de ruimte

Dit gebied maakt het mogelijk om met succes verschillende ideeën te implementeren: studio appartement, woonkamer en slaapkamer of zelfs twee slaapkamers, als er een paar is met een kind. één grote woonkamer gecombineerd met keuken, meer geschikt voor een mannelijke bachelor. Dit ontwerp wordt meestal gebruikt als de eigenaar niet van plan is om tijd door te brengen bij de kachel. Een woonkamer en een slaapkamer zijn perfect voor een stel.

Tip! Als het interieur van het appartement is gemaakt voor een of twee eigenaren, is het beter om te doen gecombineerde badkamer. In een klein gezin heeft zo'n oplossing enkele voordelen.

In een ruimere en functionele ruimte van 4-5 vierkante meter. m past alles wat je nodig hebt en zal niet te druk zijn.

In de geest van het modernisme

In de geest van het modernisme

Tip! Plaatsing van het werkgebied in het formulier klein kantoor je kunt het perfect in de woonkamer en in de slaapkamer regelen. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren en de noodzaak om met pensioen te gaan computer tafel.

Ontwerp project

Een ontwerpproject maken is een belangrijk onderdeel van elke reparatie. Een modern computerprogramma heeft veel meer functies dan de mogelijkheid om het resultaat op de foto te zien.

Belangrijk! Het project helpt het hele proces te plannen en de exacte uitvoering ervan te bewaken: bereken de kosten, kies de stijl en pak alle meubels op.

De lay-out van de objecten in het appartement is 38 vierkante meter. m.

De lay-out van de objecten in het appartement is 38 vierkante meter. m

De kosten voor het maken van een stijlvol ontwerp hangen volledig af van de materiaalkeuze, omdat het verschil in prijs voor elk constructiemateriaal zeer aanzienlijk kan verschillen. Ook speelt de hoeveelheid reparatiewerk een grote rol. Het creëren van een geheel nieuw interieur in een nieuw gebouw met een ruwe afwerking vereist het meest complete project. Hoewel kleine veranderingen in een appartement in een appartement niet wereldwijd en dus duur zullen worden.

Tip! Je kunt gebruiken een van de programma's op internet, en bekijk het 3D-model van het project.

Met een 3D-model kunt u het voorgestelde interieur volledig overdenken

Met een 3D-model kunt u het voorgestelde interieur volledig overdenken

De belangrijkste taken die door het ontwerpproject worden uitgevoerd, zijn de volgende:

1
 1. Het creëren van de schema's van erectie of sloop scheidingswanden, wanden met de verplichte analyse van de ergonomie van beweging door de kamers.
 2. Gedetailleerde meting van het gehele appartement voor de berekening van materialen en het opstellen van een plan voor latere wijzigingen.
 3. Planning van de lay-out van communicatie en bedrading.
 4. Werk met afwerkingsmaterialen, keuze van stijl en kleurenschema.
 5. Selectie van meubels, opstelling van alle decorstukken, keuze van accessoires.

Tip! Voor een appartement met een klein gebied is het beter om minimalistische stijlen te kiezen - Scandinavisch, hi-tech of eclecticisme. Ze voldoen aan alle eisen van modern design en zien er stijlvol uit, zelfs in kleine kamers.

zonering

De meeste moderne ontwerpers gebruiken het met succes de hoofdontvangst voor het maken van een binnenzonering. Deze methode is vooral relevant in appartementen met één kamer en studio's, wanneer het nodig is om functionele zones in één ruimte te creëren. Bovendien kunt u met deze methode de deur verlaten, waardoor kostbare meters worden weggehaald en de ruimte kleiner wordt.

Meestal is bestemmingsplan voorwaardelijk en wordt gerealiseerd door meubels te rangschikken of kleurvulling te gebruiken. Het plaatsen van onnodige partities voor zonering is absoluut niet nodig, omdat de hoofdtaak - vergroot de ruimte, maar niet verminderen. Deze truc helpt om zelfs een klein appartement functioneler te maken, met behoud van een uniforme stijl en comfortabele accommodatie.

Een succesvol voorbeeld van zonering met meubels

Een succesvol voorbeeld van zonering met meubels

Het bestemmingsplan begint met het aanduiden van de lijst met noodzakelijke zones voor eigenaren:

 • gang;
 • woonkamer;
 • studie;
 • recreatiegebied;
 • eetkamer;
 • keuken.

Belangrijk! De lijst wordt individueel gemaakt, rekening houdend met de wensen en behoeften van de gastheren. Hij kan en zou anders moeten zijn, omdat iemand een studeerkamer nodig heeft voor werk, en een andere - een plek voor yoga. Het belangrijkste is om zelf te bepalen hoeveel zones in het appartement worden gepland en welk gebied nodig is om weg te geven.

Lichte elementen zijn ideaal voor het verdelen van de ruimte

Lichte elementen zijn ideaal voor het verdelen van de ruimte

Tip! voor effectieve bestemmingsplannen kan op verschillende manieren worden gebruikt: de verdeling van ruimte met meubilair, kleur, decoratie. Het is niet nodig om maar één optie te gebruiken, ze kunnen gecombineerd en gecombineerd worden, gericht op het gouden midden.

Meubilair en textiel

De trend is nog steeds lichte toonafwerking, vooral voor appartementen met een klein gebied. Hoe kleiner de ruimte, hoe meer tricks het kost om de ruimte visueel uit te breiden. Wees niet bang voor overmatige "steriliteit" van witte muren, omdat heldere details in de vorm van gordijnen, kussens, foto's en kamerplanten elk interieur effectief kunnen verlevendigen.

Meubilair is belangrijk bij het creëren van een interieur, en directe bestemming helpt bij het in zones onderverdelen. Opstelling langs de perimeter heeft zijn relevantie al lang verloren.

Het idee! Een van de meest succesvolle opties is de scheiding van de keuken en de eetkamer met behulp van eettafel of bar tellers. Een slaapkamer van de gast kan perfect gescheiden worden garderobe. Dit spaart ruimte en vergroot het gebied door het licht te spiegelen.

Lichte accenten zorgen voor een sfeer

Lichte accenten zorgen voor een sfeer

De keuze van het textiel hangt direct af van de stijl van het appartement. Oostelijke richtingen kunnen bijvoorbeeld worden aangevuld met vloeiende gordijnen, en Japanse stijl vaak gemaakt met behulp van bamboe blind. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de opslag van dingen, omdat de aandoening zelfs de meest moderne afwerkingen kan bederven.

Regeling van moderne keuken vereist de beschikbaarheid van huishoudelijke apparaten. Naast de standaardset in de vorm van een koelkast en een bord, afwasmachine, koffiezetapparaat en kap. Zonder de laatste is het bijzonder moeilijk om een ​​keuken te combineren met een woonkamer. Met deze lay-out is de kap bijzonder belangrijk. Het is voldoende om keukenapparatuur te bewaren planken en kasten. Het is beter om een ​​headset te kiezen met een glad oppervlak of matglas.

Tip! In een kamer appartement is het beter om niet te contrasterende of felle kleurovergangen te gebruiken. Ook werken hoofdverschillen van verschillende afwerkingen tegen vrije ruimte. Het is beter om te doen Zonering op meer neutrale manieren, zoals gordijnen of op de grond liggen tapijt.

1