Kameldeken: de voor- en nadelen van het product en hoe onderscheid je het cadeau van een nepproduct?

Kameldeken in een elegante slaapkamer in klassieke stijl

Deken in een elegante slaapkamer in klassieke stijl

Kamelen - schepen van de woestijn - kunnen zowel onder de brandende zon als in een koud klimaat bestaan. Helpt hen bij het thermoreguleren van een unieke huid, en het is geen wonder dat kopen dekens van kamelenwol is voor veel consumenten van belang. Maar voordat u het koopt, moet u meer te weten komen over het materiaal, de eigenschappen, voor- en nadelen.

 • Wat moet je weten?
 • Kenmerken van het materiaal
 • Voor- en nadelen van natuurlijke grondstoffen
 • Soorten dekens
 • dichtheid
 • Hoe te onderscheiden van een nep?
Uitstekend met de eclectische stijl

De deken van dit plan is perfect gecombineerd met de stijl van eclecticisme

 Wat moet je weten?

Het kopen van een plaid van schapenwol, bijna iedereen begrijpt hoe het werd ontvangen. Maar als het gaat om de bewoner van de woestijn, is het moeilijk voor te stellen hoe hij zijn wol kan krijgen. Maar, zoals ze zeggen, niets is onmogelijk in de wereld en methoden worden nog steeds uitgevonden. De kameel is een groot dier met een hoeven en leeft in droge delen van de wereld - steppen, woestijnen. Ze zijn verdeeld in twee soorten:

 1. Two-humped - bactrian. Ze leven in de steppegebieden, waar de droge zomer heerst, de winter in de winter. Hun haarlijn is gelijk, dik en zacht. De opbrengst aan materiaal daaruit is maximaal 10 kg voor een grote volwassene.
 2. Odnogornye - dromedaris. Er zijn in de meest droge delen van de wereld, waardoor hun wol glad en goudbruin is. Het kan ongeveer 4 kg grondstoffen geven.

Het is belangrijk om te weten! De bedekking van twee gehavende vertegenwoordigers van de familie van kamelen wordt gebruikt als een verwarmer en om garen te creëren.

Heel eenvoudig en erg warm

Mooi licht en zeer warm product

Bij het verzamelen van wol leent het dier zich niet voor foltering, het wordt op de volgende manieren geëxtraheerd:

 1. Stekken - vindt elk jaar plaats, direct na de rui. Periode: het einde van de lente - het begin van de zomer.
 2. Verzameling van materiaal na het ruien van het dier.

De meest waardevolle grondstof is pluis - ondervacht, die wordt gekenmerkt door zachtheid. Het wordt verkregen door de methode van handmatig kammen. Na extractie van het materiaal, ongeacht de methode, wordt het gesorteerd. Vervolgens wordt garen vervaardigd en daaruit verschillende producten.

Feit! Pooh kan worden gebruikt om werkkleding te naaien voor duikers, poolreizigers en zelfs kosmonauten.

 

 

Kenmerken van het materiaal

Opgemerkt moet worden dat de volgende kenmerkende eigenschappen van kamelenhaar:

 1. De fijnheid van individuele haren: het gemiddelde cijfer is 23 micron. Deze parameter is afhankelijk van de steen en kan variëren van 6 tot 120 μm.
 2. Het kleurenpalet is niet erg divers - gesmolten melk, room, beige, bruin, bruin.
 3. De meest delicate wol is die verkregen van vrouwen.
 4. Bovenal gewaardeerde crèmekleur.
 5. De beste kwaliteiten van materiaal van kamelen die niet worden gebruikt voor werkdoeleinden en die leven in de steppen van Mongolië.

Wol wordt zeer gewaardeerd en is duur vanwege het feit dat het te veel is om het bij één dier te krijgen. Om alle positieve eigenschappen te behouden, wordt het niet gebeitst en geeft het geen extra behandeling - dit kan de eigenschappen verergeren.

Gezellige plaid met kamelenwol

Gezellige plaid met wol

Een geweldige optie voor een lichte camelklep voor een slaapkamer

Een geweldige optie voor een lichte camelklep voor een slaapkamer

Voor- en nadelen van natuurlijke grondstoffen

Voordat u een dergelijke originele deken voor uzelf koopt, moet u meer te weten komen over de positieve en negatieve aspecten ervan.

De extra's cons
Lichtheid - gewicht is 2 keer minder dan dat van schapen, plus vaak worden grondstoffen niet gekleurd, er worden geen synthetische vezels toegevoegd - dit zorgt voor absolute natuurlijkheid Kosten - zoals eerder vermeld, is de prijs van zo'n deken behoorlijk hoog. Omdat de wol van hun dieren weinig kan worden verkregen, en niet het hele jaar door
Lanolol is een dierlijke was, de aanwezigheid op de haren zorgt voor de neutralisatie van toxines, bevordert de verjonging van het lichaam, verbetert de elasticiteit en elasticiteit van de huid Specifieke verzorging - de wol van dit dier kan alleen op een droge manier worden schoongemaakt
Behoud van warmte - de structuur van de haren is poreus, waardoor deze wol perfect wordt opgewarmd, maar tegelijkertijd niet oververhit raakt. Hierdoor treedt er op elk moment van het jaar een normale thermoregulatie van het lichaam op Beperkt kleurenpalet - omdat bij het maken van garen en producten geen kleurstoffen worden gebruikt, zal de kleur van zo'n deken niet pakkend en eenvoudig zijn
Hygroscopiciteit - de deken zal snel vocht opnemen, maar zo snel en weggeven. De wol van dit dier heeft niet het vermogen statistische elektriciteit te verzamelen Gebruik geen personen die allergisch zijn voor dergelijke producten.
Praktisch - de schroefdraad verschilt van kracht, vermoeidheid, weerstand tegen vuil. Wat interessant is, is dat het de mogelijkheid heeft om zichzelf te zuiveren Het is belangrijk om het goed te doen - de motten en huisstofmijten kunnen immers het product vernietigen.
Het natuurlijke materiaal is hypoallergeen, door contact met de huid is er geen jeuk, roodheid. Dat is de reden waarom de onderdelen worden gebruikt voor kinderen. Naast de luchtdoorlatendheid - een natuurlijk materiaal - ademt het uit, wat een uitstekende luchtcirculatie garandeert De deken zal stekelig zijn, maar niet alles. Als het gemaakt is van de wol van jonge dieren, dan zal dit probleem niet zijn, als het van ouds is, zal het "bijten"
Duurzaamheid - met de juiste zorg en opslag duurt het minimaal 15 jaar. Stabiliteit van de vorm - vanwege het feit dat het haar van de kameel erg elastisch is, zal de deken zijn vorm behouden gedurende de hele gebruiksperiode _____________

Belangrijk! Er wordt aangenomen dat de deken van kamelenhaar een genezend effect heeft. Het materiaal, gevormd uit de draad, biedt een lichte massage, die de bloedsomloop en vasodilatatie helpt verbeteren. De weefsels worden hersteld als gevolg van een verbeterd metabolisme. Bovendien is het gebruik ervan een uitstekend middel om verkoudheid, reuma, radiculitis, pijn in de gewrichten te voorkomen.

Soorten dekens

Ontdek de positieve en negatieve aspecten van het materiaal - dat is niet alles, je moet ook uitvinden welke soorten dergelijke dekens er zijn. Door de productiemethode zijn ze open en gesloten.

1

 

 

 1. De eerste optie houdt in dat de stof van het product is gemaakt van draad, verkregen uit de vacht van het dier. Vanwege het feit dat het voortdurend in contact komt met de huid, vaak bij de vervaardiging van dergelijke accessoires, wordt het pluis van jonge kamelen gebruikt - het zorgt voor zachtheid en zachtheid. Maar dergelijke producten zijn niet zo warm als die geproduceerd volgens de gesloten methode, en ze kunnen meer waarschijnlijk worden genoemd decoratieve dekens.
 2. Wat betreft de gesloten, ze zijn volgepropt deksel, gemaakt van speciaal duurzaam materiaal. Gebruik in dit geval het materiaal dat is verkregen van volwassen dieren, omdat er geen direct contact is met de menselijke huid. Om ervoor te zorgen dat het materiaal dat niet wordt verwerkt tot draden, niet verloren gaat, wordt het in een hoes geplaatst en met vierkanten gestikt, dat wil zeggen, ze creëren een zogenaamde gewatteerde deken.
Een stijlvolle oplossing voor een slaapkamer in chocoladetinten

Een stijlvolle oplossing voor een slaapkamer in chocoladetinten

Gewatteerde quilt met kamelenhaar

Gewatteerde quilt met kamelenhaar

 

 

dichtheid

Hoe strak de deken zal zijn, hangt af van het vermogen om warmte te besparen. Er zijn standaard en lichtgewicht producten. Ook heeft deze indicator invloed op het gewicht: de dichtheid - hoe dikker en warmer.

Ze onderscheiden zich ook door kracht:

Type deken dichtheid kenmerken van
longen 200-220 g / m2 Zo'n uitstekend voor gebruik in het voorjaar en de zomer.
lichtgewicht 220-280 g / m2 Deze optie is geweldig voor verwarmde gebouwen op elk moment van het jaar.
Het hele seizoen 300-350 g / m2 Met hen is het comfortabel in de winter, in de lente en in de herfst, in de zomer is het zo heet.
warm 420 g / m2 Het beschermt perfect tegen kou. Een geweldige oplossing voor degenen die altijd bevriezen.
Voor een warme slaap

Voor een warme slaap

Lichtgewicht deken

Lichtgewicht deken

Hoe onderscheid te maken tussen een surrogaat en een nep?

De populariteit en uitstekende kwaliteiten van het materiaal trekken producenten aan die streven naar gemakkelijke inkomsten door vervalsing: ze vervangen natuurlijke vezels door een surrogaat en synthetisch materiaal. De prijs voor zo'n pseudo-camperdeken is iets lager, waardoor kopers niet opveren. Maar met zo'n product moet je niet wachten op alle positieve kwaliteiten die hierboven zijn genoemd.

Tip! Om jezelf te beschermen, moet je weten hoe je een echte kameeldeken kunt onderscheiden van een surrogaat en een vals exemplaar. Hier zijn de belangrijke punten:

 1. De plaid in kwestie zal lichter zijn dan de schapen.
 2. Als het materiaal natuurlijk is, voelt het aangenaam aan, zoals pluis. Als er grove vezels zijn, duidt dit op een synthetische oorsprong.
 3. Om de natuurlijkheid van het materiaal te controleren, kan de volgende test worden uitgevoerd - trek een paar vezels uit en zet ze in brand. Als dit geen nep is, zal het slecht branden, langzaam, smelt het zonder roet en is de geur kenmerkend voor het verbranden van haar, veren.
 4. Kamelenwol leent zich niet voor schilderen, dus als het product te fel is, een ongebruikelijke kleur, weiger je het te kopen, het is nep.
 5. Als er meer dan 5% synthetische vezels in de deken aanwezig is, is dit een halfwollen product.
Een interessante deken met de toevoeging van kamelenwol voor een moderne slaapkamer

Deken met kamelenwol voor een moderne slaapkamer

 

 

Ten slotte is het vermeldenswaard dat de kameldeken, als deze natuurlijk is en gemaakt is van de wol van het geclaimde dier, veel voordelen heeft, dus de aankoop ervan is heel toepasselijk voor ons harde klimaat. Wij verzekeren u, u zult niet teleurgesteld zijn!

1