Hangmat in het appartement: creëer een sfeer van de Caribische kust met minimale kosten

Helder modernisme

Helder modernisme

Welke associaties veroorzaken meestal hangmat? Dit is ongetwijfeld de zee, een luxueus exotisch resort, een tropisch strand, een kokosnootcocktail in je hand ... Zalige rust! Maar als het raam winter is, sneeuw en vreselijke kou, en totdat de langverwachte vakantie nog zo ver weg is, kun je een ontspanning in de stedelijke realiteit regelen, door de gewenste hangmat in zijn appartement!

 • Handige functies
 • types
 • Een geschikte plek voor een ongewoon bed
 • Originele ideeën
 • Stijl en ontwerp
De originele woonkameroplossing

De originele woonkameroplossing

Handige functies van de hangmat

Hangmat is een handig, functioneel en niet-standaard accessoire dat er goed uitziet huisje, en in de tuin, en in interieur van een privéwoning, en in gewoon appartement. Zelfs op sombere herfst- en winteravonden herinnert het je aan zomer, zon en warmte, het is zo leuk om een ​​dutje te doen, comfortabel in een hangmat onder een warme plek te zitten plaid, of gewoon erin liggen met een kop hete thee of cacao.

Doe een dutje, lees je favoriete boek of ga gewoon liggen - een hangmat is meer geschikt voor ontspanning dan de rest meubels in het huis.

Tot op de hoogte! En het helpt om alle spieren van het lichaam te ontspannen, omdat de gemeten wuivende beweging het zenuwstelsel kalmeert. "Opgeschort bed" is ook zo goed mogelijk voor het beoefenen van anti-zwaartekracht yoga.

Over het algemeen is een hangmat onmisbaar voor een algemene verbetering van de gezondheid!

Geweldig voor moderne stijl

Hangmat - een spectaculaire "rozijn" van moderne stijl

Wetenswaardigheden! Wetenschappers hebben bewezen dat overdag slapen in een hangmat bevorderlijk is voor sneller inslapen, volledige rust en herstel van krachten, zelfs gedurende ongeveer 45 minuten!

Voor een zachte rust

"Opknoping bed" voor een aangenaam verblijf

Strenge tonen

Strenge toon van modern interieur

 

 

Denk je dat je een koninklijke partij nodig hebt om een ​​hangmat in een huis of appartement te kopen? Nee! Je kunt het in een appartement kopen en het zelfs comfortabel opbergen kleine leefruimte. Omdat een hangmat een aantal voordelen heeft:

 1. hij is mobiel. Als voor installatie divan of kabinet je hebt een vaste plek in de kamer nodig, dan heeft het "hangbed" dat niet nodig. Een hangmat kan alleen worden opgehangen als dat nodig is. Het is bevestigd aan het plafond of tegenover muren en, indien nodig, is het gemakkelijk te verwijderen en verbergt het in de kast;
 2. licht en compact, dus er is niet veel ruimte nodig om het op te bergen;
 3. zuinig. Op de juiste manier afgestemde hangmat of, beter nog, een paar hangmatten kunnen een bank of fauteuil volledig vervangen en zo besparen op extra uitgaven voor de aankoop van meubilair;
 4. heeft praktisch geen verzorging nodig en kan gemakkelijk worden gewassen in een conventionele wasmachine.
Interessante loftstijl

Hangmat in de lounge loftstijl

Zal het kleureninterieur aanvullen

"Opknoping bed" wordt een helder detail van het ontwerp van de kamer

Een andere reden waarom je een hangmat in huis zou moeten hangen, is de stijlvolle uitstraling. Hangmatten zijn tegenwoordig een trend. van tuinpercelen, campings en patio ze zijn verhuisd naar privé huizen, appartement en stevig gevestigd daar. Daarom worden vaker hangmatten gevonden in kinderkamers, in de slaapkamers, op de balkons en loggia's, op terrassen en zelfs in kantoren en kantoren - in één woord, waar het de ziel behaagt. Het belangrijkste is om het juiste "hangbed" te kiezen.

 

 

1
Zal helpen opwarmen bij koud weer

Hangmat helpt warm te blijven bij koud weer

Soorten hangmatten

Een hangmat in uitgeklapte vorm is bij lange na niet het kleinste meubelstuk voor een huis of appartement. Voor comfortabel gebruik is het noodzakelijk om ruimte toe te wijzen, maar het is ook niet gecontra-indiceerd voor kleine ruimtes - u hoeft alleen de meest geschikte optie te kiezen.

Er zijn hangmatten met een ander ontwerp:

 1. Een breed blad met starre vaste verlengingen;
 2. Zachte modellen zonder skeletten, die eruitzien als een lange smalle doek;
 3. hangmatten, stoelen - sedentaire modellen, die alleen aan het plafond zijn bevestigd.
Voor liefhebbers van ongewoon

Voor liefhebbers van ongewoon

Gezellige variant

Gezellige variant

Niets overbodig

Niets overbodig

"Opgeschorte bedden" zijn onderverdeeld in soorten: van kleine modellen voor kinderen tot hangmatten, die slechts twee volwassenen kunnen passen. Hangmatten worden bovendien ingedeeld naar het beoogde gebruik. Er zijn dus apparaten die uitsluitend voor rust en slaap zijn bedoeld, en er zijn ook apparaten die gemakkelijk te lezen zijn (ze hebben een back-up) en werken zelfs op de computer.

 

 

 

 

Sommige soorten langs de randen van het canvas zelf hebben houten of metalen inzetstukken. Dergelijke hangmatten zijn stabieler, goed uitgerekt en niet doorzakken.

Belangrijk! Dergelijke modellen zijn niet geschikt voor gezinnen met kinderen - het risico op letsel neemt toe. In dit geval is het beter om een ​​zachtere constructie te kopen, zonder houten balken.

Hangmat creëert extra ruimte voor rust

Hangmat creëert extra ruimte voor rust

Hangmatten worden opgedeeld volgens het materiaal van vervaardiging in verschillende types:

 1. traditionele of rieten materiaal;
 2. Colombiaanse - gemaakt van lianen of agaves;
 3. Braziliaans katoen;
 4. Afrikaans - heldere modellen van ruwe hennep;
 5. Mexicaans gemaakt van synthetische materialen.

Dit zijn niet alle soorten hangmatten - er zijn andere interessante modellen die elke kamer kunnen transformeren.

Mooie eclectische stijl

Mooie stijl van eclecticisme

Een geschikte plek voor een ongewoon bed

Meestal worden hangmatten gebruikt om een ​​rustplaats te organiseren: het balkon, loggia, veranda, terras, zolder vloer. Maar recent begonnen ontwerpers hangende "bedden" en "stoelen" toe te passen als een onderdeel van het interieur slaapkamer of woonkamer. Zo'n comfortabel bed zal dienen als een plaats voor een tv of haard, gasten vermaken en een rustig, vriendelijk gesprek aangaan.

Zo'n constructie past er perfect in kinderkamer, zal het kind behagen en hem voorzien van de meest comfortabele plek om te ontspannen.

Tot op de hoogte! Hangende hangmat in het appartement - dit is een echte vondst voor ouders: het kan worden gebruikt als een schommel, als een plek waar je je kunt verstoppen, maar ook als een gezellige hoek voor een kind, waar je je kunt terugtrekken, denken of spelen. 

Stijlvol en comfortabel

Stijlvol en comfortabel

Tip! Kinderen onder de 10 jaar worden geadviseerd om de hangmat onder toezicht van hun ouders te gebruiken.

Hangstoel vindt zijn plaats in kamer tiener, een student, een creatief persoon en een boekliefhebber. Zo'n accessoire geeft het interieur een heldere "schildering" en geeft de eigenaar comfort en ontspanning. Regelmatig in grote bedrijven plaatsen regelen voor werknemers om te ontspannen, waar u ook hangmatten kunt ontmoeten. Ze zijn kleiner en dienen voor een korte rust en ontspanning.

Ideaal om te ontspannen

Perfecte ontspanning

Het oorspronkelijke idee

De eenvoudigste versie van het uitrusten van een hangmat is wanneer het huis een strijkijzer heeft hoogslaper. Hang dan dit apparaat is niet moeilijk. Metalen bedframe is gemakkelijk bestand tegen elk gewicht, het heeft dikke staven, waaraan een hangmat een hangmat kan hangen.

Tot op de hoogte! Bijvoorbeeld, in de Decathlon kost een eenvoudige hangmat die overal verbonden is, 1000 roebel en is zelfs bestand tegen een volwassene met een gewicht tot 100 kg. Het belangrijkste is om er niet in te springen.

Zoals je kunt zien, zelfs in de klein appartement je kunt een hangmat bevestigen!

Schoonheid en comfort

Schoonheid en comfort

Een succesvolle oplossing

Een succesvolle oplossing

Stijl en ontwerp

Als we het hebben over design, zijn hangmatten geschikt voor bijna alle stijlen van interieurontwerp: zee, Middellandse Zee, stijl Provence, land, zolder, ekostilu en anderen.

Tot op de hoogte! In de klassiek interieur en in kamers in de stijl barok, Hangmatten zien er enigszins ongepast uit.

 

 

Om een ​​harmonieus ontwerp te creëren, kunt u een hangmatmodel kiezen met geschikte kleuren en patronen gemaakt van verschillende materialen. Het is dus wenselijk om niet alleen de kleur van de hangmat zelf te kiezen, maar ook, indien gewenst, de hangende structuur in stijl te decoreren en kleurenschema, dat bij uw interieur past. U kunt een contrasterend touw of touw kiezen, de plaatsen van hun bevestiging aan de muren of het plafond versieren, de horizontale horizontale balk van de "hangende doos" maken, de omliggende decorobjecten correct selecteren. En dan wordt uw hangmat een origineel element van het interieur, met de nadruk op de individualiteit van de eigenaar.

1